Van Egdom koos dit jaar opnieuw voor drie Arocs SLT 4463S bladgeveerde 500 ton vrachtwagens na een grondige evaluatie van hun zevenjarige ervaring met dit model. De keuze voor de SLT wordt gemotiveerd door de bewezen kwaliteit, zuinigheid en comfort die dit voertuig biedt, evenals de indrukwekkende kracht om zware ladingen te vervoeren. Van Egdom vertrouwt op de SLT van Mercedes-Benz Trucks voor zijn betrouwbaarheid en efficiëntie, wat hun voortdurende streven naar optimale transportoplossingen weerspiegelt.

Indrukwekkend uitzonderlijk transport

Op 7 mei werd een van de SLT’s nog ingezet voor een indrukwekkend uitzonderlijk transport van een sluisdeur, met afmetingen van 35 meter lengte, 7,2 meter breedte en 4,7 meter hoogte, met een totaal gewicht van 130 ton.

Over de Arocs 5

Deze Arocs 5 bevatten nog vele andere specificaties die het werken op bouwplaatsen nóg efficiënter maken. De interactieve Multimedia Cockpit die in de Actros en Arocs is geïnstalleerd, met zijn twee kleurendisplays als het hart van de human machine interface (HMI), blijkt ook zeer nuttig in het dagelijks werk. Als de aanbouw of opbouw in bedrijf is, wordt dit via controlelampjes op het primaire display getoond. Bovendien kunnen pop-upvensters de chauffeur waarschuwen en kunnen tot tien meldingen worden geconfigureerd. Het tweede display biedt – voor de comfortabele integratie van opbouwfuncties die niet veiligheidsrelevant zijn – plaats aan acht individueel selecteerbare virtuele schakelaars, bijvoorbeeld voor de wissellaadbak. De nieuwe led-koplampen geven de Arocs (en Actros)-distributietrucks een nog modernere en uniekere uitstraling. Voor nog meer rijdynamiek maken deze voertuigen gebruik van de nieuwe geautomatiseerde transmissieregeling PowerShift Advanced. Deze maakt sneller en soepeler wegrijden en accelereren in veel situaties mogelijk dankzij een nauwkeurige versnellingskeuze. De parametrering van het gaspedaal werd eveneens verder geoptimaliseerd: verhoogde gevoeligheid in de onderste pedaalslag maakt aanzienlijk gevoeliger manoeuvreren mogelijk, terwijl de directe responstijd in de bovenste pedaalslag resulteert in een verhoogde dynamiek bij hoge belastingseisen. Het maakt het ook gemakkelijker om rotondes te nemen.

De nieuwste variant van de Mercedes-Benz Arocs 4463S SLT tilt zwaargewicht transport naar een geheel nieuw niveau met een reeks indrukwekkende upgrades. Met een aanpassing van het gewicht naar 43,8 ton biedt deze krachtpatser niet alleen meer capaciteit, maar ook een verbeterde schoteldruk met een extra 2,8 ton. Voor soepeler manoeuvreren is er nu een uitschakelbare holdfunctie toegevoegd, terwijl een speciale stekker voor Faymonville opleggersturing met drukknoppen in de cabine het koppelen en bedienen van de opleggers en aanhangwagens vereenvoudigt. De toevoeging van extra bekabeling voor werklichten op de instaptreden en onderaan het opbouwrek, samen met zwaailampen bovenaan, verbetert de veiligheid en zichtbaarheid, zelfs in de meest uitdagende omgevingen. Bovendien is de hydraulische olietank van de opleggersturing vergroot tot 230 liter, waardoor het aansturen van meerdere aslijnen nog efficiënter wordt. Als kers op de taart beschikt deze Arocs over een watertank van 10 liter met een geïntegreerde zeepdispenser, waardoor de chauffeur altijd hygiënisch kan blijven, zelfs tijdens lange ritten. Met deze innovatieve upgrades blijft de Mercedes-Benz Arocs 4463S SLT een voorloper in het domein van zwaar transport, waarbij het comfort, prestaties en veiligheid naar een hoger niveau tilt.

Groep VDH als vaste partner

Van Egdom heeft opnieuw gekozen voor Groep VDH als vaste partner voor hun Mercedes-Benz Trucks. Deze keuze is naar hun zeggen gebaseerd op de nabijheid van onze vestiging, de goede reputatie op het gebied van dienst na verkoop en de behulpzaamheid van ons personeel.

Doordat Van Egdom alle voertuigen onder een onderhoudscontract bij Groep VDH plaatst, wordt de operationele efficiëntie gemaximaliseerd en de downtime geminimaliseerd. Deze beslissing weerspiegelt het streven van Van Egdom naar betrouwbaarheid en efficiëntie in hun transportactiviteiten-en oplossingen.