• Nog meer ruimte en flexibiliteit: Mercedes-Benz EQT en eCitan Tourer nu ook met lange wielbasis en maximaal zeven zitplaatsen - Citan Mixto en eCitan Mixto zorgen voor flexibele interieurindeling in de zakelijke sector.
  • Nog meer connectiviteit en comfort: Mercedes-Benz Small Vans met verbeterde cockpit en uitgebreide standaarduitrusting.
  • Nog meer ondersteuning: Uitbreiding van de veiligheids- en assistentiesystemen.
De nieuwe Citan Mixto en zijn elektrisch aangedreven tweelingbroer, de eCitan Mixto, die respectievelijk gebaseerd zijn op de lange versie van de Citan en de eCitan Panel Van, bieden nog meer flexibiliteit voor commercieel gebruik. Beide modellen zijn nu ook te bestellen.

Daarnaast wordt het volledige aanbod van Mercedes-Benz kleine bestelwagens geüpgraded: alle voertuigen zijn uitgerust met de nieuwste generatie van het intuïtief te bedienen MBUX-multimediasysteem met een vergroot scherm van 9,5 inch. Bovendien hebben alle Mercedes-Benz Small Vans nu ook een nieuw stuurwiel met touch bedieningspanelen. Ook de veiligheids- en assistentiesystemen zijn uitgebreid.


Nog meer ruimte: Mercedes-Benz EQT en eCitan Tourer nu ook met lange wielbasis en tot zeven zitplaatsen
De nieuwe versies met lange wielbasis van de Mercedes-Benz EQT en de eCitan Tourer combineren elektrische mobiliteit met nog meer ruimte door de wielbasis met 38 centimeter te verlengen ten opzichte van de standaardlengte. Dit maakt ze de perfecte introductie in de wereld van volledig elektrische voertuigen met de driepuntige ster voor gezinnen, mensen met een actieve levensstijl en vakmensen.

De lange versies van de EQT en de eCitan Tourer maken een nog gevarieerder gebruik van het interieur mogelijk in vergelijking met de standaardlengte. Nieuw voor beide modellen is de optie van een derde zitrij met twee afzonderlijke stoelen, waardoor er plaats is voor maar liefst zeven personen. De tweede en derde zitrij zijn uitgerust met individueel verstelbare en neerklapbare stoelen en in hoogte verstelbare hoofdsteunen. Dankzij hun lichte gewicht kunnen de stoelen worden verwijderd voor een flexibel gebruik van het interieur.

Om de veiligheid van de jongste passagiers aan boord te garanderen, zijn op de buitenste stoelen van de tweede en derde zitrij en op de passagiersstoel voorin kinderzitjes geïnstalleerd die voldoen aan de i-Size-standaard met ISOFIX-verankeringen en Top Tether. Dit betekent dat de zevenzitters in totaal zes plaatsen voor kinderzitjes hebben, waarvan vijf volgens de i-Size standaard.

In de lange versie van de EQT en eCitan Tourer is de maximale bagageruimte toegenomen ten opzichte van de standaardlengte en bedraagt deze 3.660 liter met verwijderde achterbank. De schuifdeuren, aan beide zijden verbreed tot 83 centimeter, vergemakkelijken de toegang tot de tweede en derde zitrij en onderstrepen de praktische inzetbaarheid van de versies met lange wielbasis voor een breed scala aan toepassingen.


Nog meer veelzijdigheid: Mercedes-Benz Citan Mixto en eCitan Mixto
Het productportfolio in het segment van de kleine commerciële bestelwagens wordt ook uitgebreid met de Mercedes-Benz Citan Mixto en eCitan Mixto. Beide versies bieden een nog flexibeler interieurdesign en een breed scala aan inzetmogelijkheden. De zitbank op de tweede rij is uitgerust met de innovatieve FOLD & LOAD-functie. Wanneer de achterbank in de zitpositie staat, biedt hij plaats aan maximaal drie personen, terwijl het scheidingsrooster de passagiers scheidt van de lading. In de rechtopstaande positie verandert de bank in een flexibele afscheiding tussen het bestuurderscompartiment en de laadruimte. Dit vergroot de laadcapaciteit tot 3.200 liter (3,2 kubieke meter).


De elektrische Vans van Mercedes-Benz zijn gemakkelijk op te laden
Alle volledig elektrische Small Van-modellen hebben een elektromotor met een piekvermogen van 90 kW en een maximumkoppel van 245 Newtonmeter. Op het werk, thuis of bij openbare laadstations kunnen ze worden opgeladen met wisselstroom (AC) via de ingebouwde lader met 11 kW of optioneel 22 kW (standaard voor EQT). Dankzij de snellaadmogelijkheid met een 80 kW DC-lader is 10 tot 80 procent SoC (State of Charge) mogelijk in slechts 38 minuten. De oplaadtijd voor een volledige lading hangt af van de beschikbare infrastructuur en de uitrusting van het voertuig. De Small Vans zijn standaard uitgerust met een CCS-laadcontactdoos en een CCS-laadkabel. De laadaansluiting is handig geplaatst onder de Mercedes-ster in het radiatorrooster. De lithium-ionaccu met een bruikbare capaciteit van 45 kWh is ruimtebesparend onder de carrosserie geplaatst.


Nog meer connectiviteit en comfort: Mercedes-Benz bestelwagens met vernieuwde cockpit en uitgebreide standaarduitrusting
Alle Mercedes-Benz Small Vans zijn nu uitgerust met de nieuwste versie van het intuïtieve MBUX-multimediasysteem, een nieuw cockpitdesign met een scherm van 9,5 inch en een nieuw stuurwiel met aanraakbediening.

Het nieuwe MBUX-multimediasysteem met meer rekenkracht en geoptimaliseerde menu-navigatie maakt de Small Vans nu nog comfortabeler en intuïtiever om te bedienen. MBUX helpt nu ook bij de uitleg van voertuigfuncties en het koppelen van smartphones via Bluetooth®. Smartphone-integratie maakt het in de toekomst ook mogelijk om draadloos verbinding te maken met Apple CarPlay en Android Auto. Dankzij de nieuwe functies kunnen software-updates en nieuwe voertuig- en comfortfuncties nu eenvoudig worden geïnstalleerd via over-the-air (OTA) updates.

Het is nu ook mogelijk om de huidige locatie van het voertuig of de geschatte aankomsttijd naar contactpersonen te sturen. Daarnaast kunnen zogenaamde "branded points of interest" worden weergegeven in de kaartweergave in plaats van pictogrammen. Hierdoor kan het merk achter de POI direct worden herkend. Send2Car maakt het mogelijk om resultaten die zijn gezocht met behulp van de kaartfunctie op een smartphone direct over te brengen naar het navigatiesysteem van de auto. Zo kunt u bijvoorbeeld thuis gemakkelijk uw volgende bestemming zoeken en het resultaat rechtstreeks naar de auto sturen via de Mercedes-Benz App.

Gebruikers hebben ook toegang tot nog meer Digitale Extra's die voor nog meer gemak zorgen, zowel vooraf, tijdens als na de reis. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen een klassieke kaartweergave en een nieuwe satellietweergave die een gedetailleerde en realistische weergave van de omgeving biedt. Een ander hoogtepunt van MBUX voor alle elektrisch aangedreven voertuigen van Mercedes-Benz: het actieve actieradiusbeheersysteem 'Electric Intelligence' Factoren zoals de verkeerssituatie, beschikbare laadstations, de laadcapaciteit en de geschatte laadtijd worden in rekening gebracht voor de navigatie en de geschatte aankomsttijd.

Het nieuwe multifunctionele stuurwiel, dat nu in alle Mercedes-Benz Small Van-modellen te vinden is, wordt gekenmerkt door de opvallende Mercedes-Benz ster in het midden. De nieuwe touch bedieningspanelen vergemakkelijken de bediening van het voertuigmenu. Functies zoals navigatie, telefonie en muziekkeuze kunnen nog eenvoudiger worden bediend.


Uitgebreide en geüpgradede uitrustingslijnen en -pakketten voor commerciële Vans
De bestelwagens van Mercedes-Benz zijn standaard al zeer compleet uitgerust en bieden daarnaast een groot aantal uitrustingsopties. Voor de bedrijfswagens zijn de gevestigde uitrustingslijnen BASE en PRO uitgebreid met extra opties. Bovendien is de nieuwe uitrustingslijn SELECT nu beschikbaar voor de Panel Van.

De uitrustingslijn BASE combineert comfort met praktische functionaliteit en biedt een solide basis voor commercieel gebruik. Naast het MBUX-multimediasysteem van de huidige generatie met een scherm van 9,5 inch, omvat de nieuwe uitrusting ook cruisecontrol, een multifunctioneel stuurwiel met touchbediening en een achteruitrijcamera met parkeerassistent.

De PRO uitrustingslijn wordt gekenmerkt door design en comfort. Naast de inhoud van de BASE uitrustingslijn bevat PRO nu ook airconditioning - aangeduid met THERMOTRONIC in elektrische voertuigen. Een armsteun met opbergvak, een in hoogte verstelbare passagiersstoel en een lendensteun voor de bestuurdersstoel zijn nu ook inbegrepen. Blind Spot Assist en mistlampen vóór verhogen het comfort. De uitrusting wordt vervolledigd door elektrisch inklapbare en verstelbare buitenspiegels.

De nieuwe SELECT- uitrustingslijn, exclusief voor de Citan Panel Van en eCitan Panel Van, omvat naast de BASE- en PRO-uitrustingen ook een Interior Design Package en een Chrome Interior Package. Het instrumentenpaneel is uitgevoerd in hoogglanzend zwart, terwijl het lederen stuurwiel en de versnellingspookknop met leder zijn bekleed. De LED High Performance-koplampen zorgen voor een perfecte verlichting van de weg en worden aangevuld door High Beam Assist. Active Parking Assist vergemakkelijkt het in- en uitparkeren, terwijl de KEYLESS START functie zorgt voor gemakkelijke toegang zonder sleutel en het starten van de motor.


Naast de verbeterde uitrustingslijnen BASE en PRO en de nieuwe SELECT uitvoeringen, biedt Mercedes-Benz twee nieuwe pakketten aan voor zijn bestelwagens.
Het Winterpakket zorgt voor optimaal comfort en prestaties bij lage temperaturen en het Construction Site Package zorgt voor een grotere bodemvrijheid met bodembescherming en spatlappen aan de achterkant.


Nog meer ondersteuning: Uitbreiding van de veiligheids- en assistentiesystemen
Op het gebied van veiligheid en rijassistentie hebben de kleine bestelwagens van Mercedes-Benz veel te bieden. Naast een bandenspanningscontrole zijn Active Brake Assist, Active Lane Keeping Assist, Speed Limit Assist en Traffic Sign Assist nu standaard voor zowel zakelijke als particuliere Small Vans. Daarnaast breiden de assistentiesystemen achteruitrijcamera en parkeerhulp het standaardaanbod uit.

De Mercedes-Benz Small Vans zijn standaard uitgerust met de volgende veiligheids- en hulpsystemen:

  • Bestuurders- en passagiersairbags
  • Thorax zijairbags en raamairbags, voor en achter
  • i-Size standaard en Top Tether
  • ISOFIX-verankering (in bestelwagens in combinatie met Norwich stof)
  • ABS en ASR
  • ESP®
  • Hill Start Assist
  • ATTENTION ASSIST
  • E-Call (Mercedes-Benz noodoproepsysteem)
  • Remblokslijtage-indicator
  • Gordelwaarschuwingssysteem voor bestuurder, voorpassagier en achterpassagiers
  • Achteruitrijcamera
  • Parkeerhulp achteraan
  • Bandenspanningscontrole
  • Active Lane Keeping Assist
  • Verkeersbordassistent
  • Actieve remassistentie

Een compleet productportfolio: Mercedes-Benz Small Vans biedt voor elke toepassing en elke klantbehoefte het juiste voertuig
Met de nieuwe Mercedes-Benz EQT en de eCitan met lange wielbasis, evenals de Citan Mixto en eCitan Mixto, is het Mercedes-Benz Small Vans portfolio nu compleet. Klanten uit de particuliere of zakelijke sector vinden voor elke toepassing en behoefte de juiste Small Van - zowel met conventionele als elektrische aandrijving. In combinatie met de verbeterde standaarduitrusting profiteren klanten nu van een breed aanbod tegen aantrekkelijke voertuigprijzen.